Těstoviny s rajčatovo-riccotovou omáčkou
15 minut
- kcal/porce
2 porce
Ingredience:
- těstoviny - 200 g
- 1 balení Ricotty (200 g)
- 200 g rajčatové omáčky - my použily Bolognese omáčku od Panzani
- koření na těstoviny dle chuti, my dávaly cca lžičku
- kostka sýru - gouda / eidam, spotřebujete (samozřejmě dle velikosti) cca 1/4
Postup:
Těstoviny uvařte dle návodu na obale, jak jste zvyklí (pár minut v osolené vodě J). Ricottu si vyklepneme to mističky a přidáme 200g boloňské rajčatové omáčky (je to necelá polovina klasického balení o 425 gramech). Dokořeníme kořením na těstoviny a pořádně promícháme. Sýr si nastrouháme na struhadle na hoblinky. Zatím se nám uvaří těstoviny, které scedíme a rozdělíme do 2 talířů. Na každou porci přidáme polovinu vzniklé rajčatovo-ricottové omáčky, kterou jsme si právě vyrobili. Pak jen posypeme nastrouhaným sýrem. A je hotovo!
My si těstoviny s omáčkou promíchaly a bylo to naprosto výborné. Ještě jsme k nim přikusovaly salátek, abychom do sebe dostaly i nějakou zeleninku - vitaminy a vlákninu a jídlo bylo komplexní.
Toto je důkaz toho, že dobrá a zdravá jídla nemusí být složitá a časově náročná.
Tak snad i vám bude chutnat!
Vaše Míša a
Irča