Švestkový crumble ve fit kabátku
25 minut
180 kcal
3 porce
EASY CHEESECAKE DO SKLENIČKY
Cheesecake je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů! Pojďme si společně připravit jeho jednoduchou obměnu do skleničky! Příprava je velice rychlá, stačí pár ingrediencí a výsledek se zaručeně vyrovná dortíku z kavárny
Na přípravu tří porcí budete potřebovat:
- 1 proteinový puding, já použila instantní protein pudding (balení 40 g rozmícháno ve 250 ml vody) od značky Nutrend, nicméně lze použít kupovaný z kelímku nebo uvařit klasický
- 250 g tvarohu
- cca 4 pokrájené mražené švestky
- skořice dle chuti
- čekankový sirup, med nebo sladidlo dle chuti
- 25 g vloček - já použila ovesné, ale samozřejmě můžete použít i žitné, špaldové nebo jakékoli jiné vločky vysokoprocentní čokoláda (2 rozlámané čtverečky na ozdobení)
Puding si připravíme dle návodu na obalu (nebo zkrátka jak jste zvyklí). Hotový puding smícháme s tvarohem, pořádně promícháme, dokud nevznikne směs bez hrudek. Tvaroh s pudingem rovnoměrně rozdělíme do tří nádobek (mističky, skleničky, pohárky...). Nyní přicházejí na řadu švestky. Zmrazené švestky si dáme na pánev a začneme ohřívat, jakmile švestky změknou a začnou pouštět vodu, zasypeme je skořicí a přidáme k nim sladidlo (já přidala cca polévkovou lžíci čekankového sirupu). Mícháme na pánvi. Švestky můžeme i lehce podrtit. Nakonec na pánev ke švestkám přisypeme i ovesné vločky a naposledy pořádně promícháme a povaříme. Poté vypneme plotýnku a směs z pánve přidáme do pohárků na tvarohovo-pudingový krém. Navrch dozdobíme čokoládou, která se na ještě teplé směsi krásné rozpustí.
Necháme chvíli vychladnout a švestkový crumble je na světě!
Dobrou chuť přeje vaše Míša Jurajdová za tým Irifit