Rychlodezert s čokoládovou krustou
15 minut
437 kcal/porce
2 porce
Ingredience:
- 75 g krémového sýra (např. Gervais)
- 100 g tvarohu
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 30 g banánového proteinu
- 50 ml mléka
- 15 g medu
- piškoty (16 ks - na jednu porci 8 ks)
- 40 g vysokoprocentní čokolády
- 10 g kokosového oleje
- ozdoby dle libosti
Postup:
Na dno mističky si
vyskládáme polovinu množství piškotů (4 piškoty). Krémový sýr smícháme s
tvarohem, mletou vanilkou, proteinem, naředíme mlékem a důkladně promícháme v
tekutý krém. Krém dosladíme medem, zamícháme a pokryjeme jím piškoty (1/2 krému
na 1 mističku). Poté vyskládáme 2. patro piškotků (opět 4 ks). Necháme odstát
bokem. Mezitím si rozhřejeme čokoládu s kokosovým olejem a necháme malinko vychladnout.
Poté čokoládou polijeme 2. patro piškotů a dáme vychladit do lednice. Vytvoří
se čokoládová krusta, kteru si můžeme dále ozdobit dle libosti, já použila
preclíky v čokoládě. Určitě by se hodilo i ovoce, například kolečka banánu.