Rychlodezert s čokoládovou krustou

04.10.2022

15 minut

437 kcal/porce

2 porce

Ingredience:

- 75 g krémového sýra (např. Gervais)

- 100 g tvarohu

- 1/2 lžičky mleté vanilky

- 30 g banánového proteinu

- 50 ml mléka

- 15 g medu

- piškoty (16 ks - na jednu porci 8 ks)

- 40 g vysokoprocentní čokolády

- 10 g kokosového oleje

- ozdoby dle libosti

Postup:

Na dno mističky si vyskládáme polovinu množství piškotů (4 piškoty). Krémový sýr smícháme s tvarohem, mletou vanilkou, proteinem, naředíme mlékem a důkladně promícháme v tekutý krém. Krém dosladíme medem, zamícháme a pokryjeme jím piškoty (1/2 krému na 1 mističku). Poté vyskládáme 2. patro piškotků (opět 4 ks). Necháme odstát bokem. Mezitím si rozhřejeme čokoládu s kokosovým olejem a necháme malinko vychladnout. Poté čokoládou polijeme 2. patro piškotů a dáme vychladit do lednice. Vytvoří se čokoládová krusta, kteru si můžeme dále ozdobit dle libosti, já použila preclíky v čokoládě. Určitě by se hodilo i ovoce, například kolečka banánu.