Gnocci se sýrovou omáčkou a kousky šunky

09.03.2023

Suroviny:

  • 500 g gnocchi
  • 200 g taveného sýru (např. Velveeta)
  • 200 ml mléka + 2 ks rajčat
  • 100 g nastrouhaného eidamu + 50g nakrájené šunky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, scedíme je a necháme stranou.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Mícháme, dokud se nespojí a začne lehce hnědnout. Poté postupně přidáváme mléko za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
  3. Přidáme tavený sýr a necháme ho rozpustit, opět za stálého míchání.
  4. Poté přidáme nastrouhaný eidam, šunku a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhustne.
  5. Přidáme soli a pepři podle chuti.
  6. Přidáme uvařené gnocchi a opatrně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozdělila.

Můžete podávat hned a vychutnat si lahodný sýrový zážitek!