Suroviny:
- 500 g gnocchi
- 200 g taveného sýru (např. Velveeta)
- 200 ml mléka + 2 ks rajčat
- 100 g nastrouhaného eidamu + 50g nakrájené šunky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, scedíme je a necháme stranou.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Mícháme, dokud se nespojí a začne lehce hnědnout. Poté postupně přidáváme mléko za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
- Přidáme tavený sýr a necháme ho rozpustit, opět za stálého míchání.
- Poté přidáme nastrouhaný eidam, šunku a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhustne.
- Přidáme soli a pepři podle chuti.
- Přidáme uvařené gnocchi a opatrně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozdělila.
Můžete podávat hned a vychutnat si lahodný sýrový zážitek!