Cheesecake řezy

01.06.2022

30 minut práce + 60 minut pečení

183 kcal/porce

6 porce

Zdravím všechny u dalšího lehkého (jak na přípravu, tak pro tělo J) svěžího dezertíku. Dnes se bude jednat o dezert na plech - a to o řezy s tvarohovým krémem a jahodami.

Těsto:

  • 100 g rozmixovaných ovesných vloček
  • 20 g rozpuštěného ghe/ másla
  • 20 g čekankového sirupu / medu
  • 1 vejce

Tvarohová vrstva:

  • 250 g tvarohu
  • 1 řecký jogurt (140 g)
  • 50 g erythritolu
  • 1 vejce
  • vanilka dle chuti, já dala lžičku (nebo lze použít aroma či úplně vynechat)
  • pár kapek citronové šťávy

Jahodová vrstva:

  • 180 g mražených jahod
  • 20 g erythritolu
  • pár kapek citronu

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Nejdříve si připravíme těsto. Smícháme si rozmixované vločky s vejcem, přilijeme rozpuštěné ghí a osladíme čekankovým sirupem. Těsto vypracujeme. Připravíme si menší plech, který vysteleme pečícím papírem a vypracované těsto na něj rovnoměrně rozetřeme (namačkáme na plech).

  • Můj tip pro zpříjemnění práce: Pečící papír si můžete namočit a zmačkat, mnohem lépe se s ním pak pracuje a snáz jej přimějete držet tvar plechu. To samé platí o vašich rukách při rozprostírání těsta na plech - je lepší si prsty namočit a pracovat s těstem mokrými prsty, popřípadě namačkávat těsto přes pečící papír.

Spodní korpus dáme předpéct do trouby cca na 10 minut, více určitě ne.

Tvarohovou vrstvu vytvoříme smícháním a důkladným promísením všech ingrediencí.

Jahody si vysypeme do kastrolku nebo na pánev, malinko podlijeme vodou a povaříme se sladidlem a citronovou šťávou.

Předpečený korpus necháme chvíli vychladnout, poté na něj rozetřeme tvarohovou vrstvu a do tvarohu rozmístíme povařené jahody (popřípadě jahodovou směs, pokud se rozvařily zcela úplně).

Celou buchtu nyní pečeme cca 50 minut, kontrolujte špejlí, záleží na troubě.

Poté po vychladnutí jen rozkrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

Vaše Míša Jurajdová za Irifit tým