Chřestový salát s vejci a medovou zálivkou

06.05.2025

20 minut

250 kcal/porce

2 porce

Ingredience (na 2 porce):

  • 500 g zeleného chřestu

  • 2–3 vejce natvrdo

  • 1 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • hrst polníčku nebo baby špenátu, nebo listy salátu (volitelné)

Zálivka:

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • 1 lžička medu

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy

  • sůl a pepř podle chuti

🧑‍🍳 Postup:

  1. Připrav chřest: Odlom dřevnaté konce, zbytek nakrájej na menší kousky.

  2. Vař nebo blanšíruj: Chřest vař v osolené vodě 2–3 minuty, dokud nezměkne, ale zůstane lehce křupavý. Potom rychle zchlaď ve studené vodě.

  3. Vejce: Uvař natvrdo (cca 9 minut), oloupej a nakrájej na čtvrtky.

  4. Zálivka: V misce vyšlehej všechny ingredience na dresink do hladka.

  5. Servírování: Na talíř dej listy salátu, přidej chřest a vejce, přelij zálivkou a opepři.


Dobrou chut přeje tým Irifit <3