
Chřestový salát s vejci a medovou zálivkou
20 minut
250 kcal/porce
2 porce
Ingredience (na 2 porce):
-
500 g zeleného chřestu
-
2–3 vejce natvrdo
-
1 lžíce olivového oleje
-
sůl, pepř
-
hrst polníčku nebo baby špenátu, nebo listy salátu (volitelné)
500 g zeleného chřestu
2–3 vejce natvrdo
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hrst polníčku nebo baby špenátu, nebo listy salátu (volitelné)
Zálivka:
-
1 lžička plnotučné hořčice
-
1 lžička dijonské hořčice
-
1 lžička medu
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
-
sůl a pepř podle chuti
🧑🍳 Postup:
-
Připrav chřest: Odlom dřevnaté konce, zbytek nakrájej na menší kousky.
-
Vař nebo blanšíruj: Chřest vař v osolené vodě 2–3 minuty, dokud nezměkne, ale zůstane lehce křupavý. Potom rychle zchlaď ve studené vodě.
-
Vejce: Uvař natvrdo (cca 9 minut), oloupej a nakrájej na čtvrtky.
-
Zálivka: V misce vyšlehej všechny ingredience na dresink do hladka.
-
Servírování: Na talíř dej listy salátu, přidej chřest a vejce, přelij zálivkou a opepři.
Dobrou chut přeje tým Irifit <3

